Så funkar det – på bloggen

Den här bloggen har sedan sommaren 2017 en (tänkt) struktur i vilken inläggen samlas under rubriker som ”Semantiska pinnar”, ”Annorstädes”, ”Väntextgruppen” med flera.

De här rubrikerna kallar jag (något semantiskt missledande) för vinjetter.

När det här förklarande inlägget görs den 23 juni 2019 finns det under vinjetten ”Semantiska pinnar” sextio två texter publicerade, under vinjetten ”Annorstädes” finns det kanske sju-åtta texter, ”Månadens skrivövning” som presenteras i början av månaden har utkommit sju månader i rad nu, den månatliga kvällsdikt – om än inte kronologisk – som var gång heter ”Dikt en ____kväll” utifrån månadernas namn – har jag ingen koll på; och ja, det finns fler vinjetter.

Och tanken är just att jag ska tillåta mig att skriva utifrån tillkomsten av nya vinjettnamn. De första delarna till serien ”FADÄSER, nödvändiga” finns redan och gömmer sig ex vis i Word. Jag upplever det som generativt och roande att skriva en blogg på detta sätt. Svårare är det inte:

En del vinjetter får sina texter skrivna direkt ur en stund, ex vis låter sig ”En bok en tanke” ofta skrivas ur ett nu, medan texter som ”Diskursdikterna” kanske pyr i bakgrunden ett tag innan de når publicering.

Jag gillar det diversa och samtidigt sammansmältande i det hela, ja som det blir på en blogg. Somliga vinjetter är jag oklar över på ett behagligt sätt, ex vis är vinjetten ”Metoder” svår att veta vart den är på väg (i nivå).

Nå, just.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s