Eftersökes: gäster till podden Boken på bordet

Boken på bordet. Så lyder namnet på den podd jag tänkte sjösätta i april. Idén är enkel och presenteras nedan i form av frågor.

Jag skulle vilja säga enkel och sprungen ur vad jag önskar att livet med textdungen ska leda till – min egen bokvurmande verksamhet ska i högre grad möta andras vurmeri.

Nå. Vad är det för podd?
Det är en podd där gästen bestämmer vilken bok vi samtalar om. Underliggande skäl till valet av bok ligger i var gästs händer. Skäl till att vilja samtala med just mig om boken ligger i gästens tanke.

Min förhoppning är att människor väljer mycket olika böcker.

Men vadå, ska inte Joakim läsa boken inför samtalet?
Nej. Det är en del av konceptet. Boken läggs på bordet först när inspelningen rullar igång.

Så. Hur går det till?
Gästen tar alltså med sig en bok som hen vill samtala om. Jag har, utöver att det för mig är okänt vilken bok gästen har med sig och lägger på bordet, några få önskemål: gästen önskar samtala och berätta om boken, och ett särskilt textställe i boken – som någon av oss kan läsa upp högt i podden – har valts ut på förhand.

När och var händer det?
Min förhoppning är att inspelningarna oftast görs på söndagskvällar, alltid på ett kontor i centrala Malmö. Bordet vet jag var det står, men tiden kan få fluktuera.

Beräknad inspelningstid: 30 minuter. Klipps ned något eller inte alls.

Vilka är ni, gästerna?
Ni är mig bekanta i olika grad. Någon har – under säg tio år av vänskap – undrat om hen någonsin ska få samtala med mig om boken X, någon annan är en vän till en vän och får lust att vara med i podden, ytterligare någon annan vet jag inte alls vem det är – och hittar kanske fram genom att läsa denna annons, och så vidare; det hela är byggt på förhoppningarnas strand.

Ekonomiska intressen?
Svar nej.

Vid intresse?
Maila mig: joakim.o.andersson@gmail.com

Med hopp om att en skara läsare ska träda fram och karantänen avta med våren,
/J

 

 

3 kommentarer

 1. Dag Persson · maj 26, 2020

  Kör du i Malmö så kanske jag kan ta med en bok. /Dag

  Gilla

  • textdungen · maj 27, 2020

   Hej, Dag! Kul att du är intresserad. Programmet spelas in i Malmö, ja. Du är varmt välkommen förbi med en bok efter sommaren då nya program spelas in för att gå under hösten (cirka 12 program). Nu i majs sista vecka är det snart dags för sommarlov. /Joakim

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s