Semantiska pinnar (LVI)

Tjugoandra februari.

Vi är vid ”Gula huset”, vår stuga. Har tagit bussen genom stan. Låtit dig sova. Kommit igång med sysslor. Sekatör och såg. Efter lunchen har vi försökt styra dig till att leka själv, om det skulle gå. Vi vill fortsatt klippa ner syrenen, köra lass till containern, rota runt. Men Manne ska ju på jordpromenad. Underförstått: Detta får du ju inte missa, pappa.

Så det blir nya vändor ner mot jordhusbygget. Ner till Koffes land där jorden hämtas (i hink), för att sedan – och här har vi huvudsysslan – forslas till Klangland där jordhuset byggs. Själva bygget består bara av mörk jord som kastas på hög och bankas så platt det går med den lilla orange trädgårdsspaden och den halvlånga blå plastspaden. Manne måste alltså beskåda dessa jordar. I stort sett konturlösa.

Tjugofemte februari.

Stina stannar efter jobbet vid St Knuts torg för att köpa en cykel till dig för 150 spänn. En mintgrön ULTRA (ett märke som inte säger mig något) med en gul sadel (vilket säger mig mer). Cykeln ser ganska gammal ut, där den står i vår hall på kvällen. Men snäll. Tung och förtrolig. En verksamt snäll sate, tänker jag.

Vid läggningen säger du Jag drömde om min cykel på förskolan idag, till Stina. Du menar alltså att du drömde – som vaken. Alltså minnande, som vaken, vad som väntade dig. Åh! Kvällen innan visade vi en bild på den begagnade cykeln.

Tjugonde februari.

När vi vill ta av dig jackan på tåget till Ängelholm säger jag att vi inte vill att du ska koka som pasta. Näh, inte koka som pasta, hehe.

Där finns drag av en liknelse, relativt pronomen, du är insnärjd, men roas ändå. Du är inte rädd för att språket ska drabba dig, för du har humorn för ett helt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s