Bidrag till Dungens Fyra Sidor #5

Inför det femte numret av diktzinet Dungens Fyra Sidor finns ett par förändringar att meddela omvärlden.

Den första förändringen rör införandet av en deadline. Tidigare flytande tillstånd möter nu äntligen ett tänkt motstånd när ett datum – närmare bestämt den 15 mars – utgör en liten fördämning på vägen mot lansering i maj.

Den andra förändringen ligger hos kompositionen. Till det femte numret önskas hela sju (7) bidrag, vilket (med undertecknads bidrag inräknat) ger oss två dikter per sida.

Numrets tematiska trampolin finns även den i en förändrad komposition. Det hela kan t.ex. läsas som att det handlar om över/under som tematik, eller om att få sin dikt omgjord av en okänd annan dikt; att skriva inledningen till en dikt som kräver en annan för att avslutas; eller om anonymitet, eller …

Ja, hur man nu än känner sig manad att skriva utifrån just den här förutsättningen: du skriver antingen till en sidas över- eller underhalva. Din dikt kommer att dela sida med en annan dikt.

Redaktionen kan redan meddela att inga bidrag över fyra (4) rader kommer att antas. Det koncentrerade premieras.

Numret kommer att skrivas i 30 exemplar på maskinen, och de sju medverkande erhåller ett ex vardera av den äkta varan, samt ett ex av andraupplagan.

Alla försök välkomnas hit: joakim.o.andersson@gmail.com

Om du vill kika på föregående nummer (aka du undrar vad det här är för något egentligen).

Lämna en kommentar