Bidrag till Dungens Fyra Sidor #3

Inför det tredje numret av dungens diktzine sker ingen större förändring. Värt att påtala är bara ett par glada nyheterna:

Först. Den som vill kan bli prenumerant. Vinnlägg dig om att inte missa ett äkta exemplar. (Mer om prenumerationens sak i eget inlägg.)

Sedan. De upplagor som gällde för #2 ligger kvar, vilket betyder att den äkta varan kommer att skrivas på maskin i 40 exemplar och att en andra upplaga – edition simulacra – trycks i 30 exemplar.

Zinet kostar 30 spänn som äkta vara, och 20 som simulacra.

*

I övrigt känner den i dungen bevandrade igen sig:

Jag skriver zinet på en gammal skrivmaskin. Zinet eftersöker fortsatt tre diktbidrag och har utöver dessa en fjärde dikt av undertecknad: dungens fyra.

Medverkande poet får ett exemplar av upplaga 1 – dvs. den äkta varan – samt numera även 2 nummer av edition simulacra.

För dig som lockas av tanken att skicka in dikt:
Beakta att en dikt ska skrivas 40 gånger på skrivmaskin, så den enväldige redaktörens benägenhet att anta just din inskickade dikt är beroende av en begränsning i antalet använda ord i dikten.

Format: A5, stående ark.

Varje nummer utgår ifrån en särskild impuls – ett citat, en bild, ett ljud, etc. – som dikterna förhåller sig till/avvänjer sig ifrån/underkastar sig/springer ur/trånar efter/etc – ja, dungen rår icke över dessa utfall…

Bidrag skickas till: joakim.o.andersson@gmail.com och ett ja eller nej eller kanske om du skriver om lite – meddelas i enkel, glad ton.

Till saken.
För Dungens Fyra Sidor #3 har jag valt följande impuls(grupp):

”De brister och hinder som vi finner i det som är givet nu, låter oss begripa målsättningar för revolutionär praxis. Ty revolutionär praxis förutsätter att man ställer upp förändringens målsättning.”

Impulsen är: Ty
Impulsen är: praxis

Impulsen ger vid handen: ta och riv någons målsättning, sätt något i rörelse, vänd hem, bli dimma

Impulsen manar
att namnge: hinder, brist
ut i det som finns

Brist, finns –
ty!

*

(Citat från Joachim Israels bok Språkets dialektik och dialektikens språk (1980))

Lämna en kommentar