Arbetsdags dag

Bloggutkast från april 2016 –

I sömnbristens tid kan jag lika gärna addera ytterligare, allt flyter i cirklar, var multi-tasking läcker; det blir tvättstugan mellan olika skrivande av respons, det blir tankar på bloggen, fotografering av pelargoner i trapphusets sol, badrummet som plötsligt har ett vitt handfat igen, ja, jag adderar rörelser och göromål för att hålla skutan flytande; och så tar jag med mig  lyrik runt …

Vi är Analoga
Som djuren Som räven och igelkotten i en
Fabel I en krökt krökt Fabel
Jag har bara detta
Jag har ingenting annat
Att inte skriva är att hålla det främmande på
avstånd
Använd inte trösten ty trösten är oanvändbar

Jag läste dikten – i Åren av Fredrik Nyberg – på spårvagnarna i Berlin, 2004. Ja, den våren. Tolv år sedan. De strecken i boken. Den gången – jag läste just den dikten och glömde kliva av. Jag ser upptäckten av fel stadsdel utanför fönstret i ett av strecken. Som sticker iväg. Minns. Det bar iväg, upp på bron, ja plötsligt i Kreuzberg. Boken i handen när jag kliver av. Den promenaden, den ljuvheten. Walking reading. Den tidens idéer. Jag har bara detta, jag har ingenting annat. Om och om igen. Stick iväg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s