Månadens skrivövning: Gör dig till och skriv om att göra dig till så att text kan uppstå

Den ömsinta boken Annorlunda hos ekorrarna. Om Werner Aspenström. Tretton läsningar. hittade in i mitt liv i maj. Här presenteras juni månads skrivövning – vilken tar ut svängarna en del – och den vilar helt och fullt mot saker som Ida Linde tog upp i sin text ”ATT STÄLLA SIG LYSSNANDE” ur nämnda bok. Övningen är bloggens sjunde i serien.

 

Gör dig sådan att text uppstår

I sin text problematiserar Linde vad det innebär att lyssna (för den som vill skriva): ”Att ställa sig lyssnande, är det att ropa på hjälp?” Ja, att ropa eller lyssna för att man inte kan skriva; det tycks vara sammantvinnade företeelser.

Linde påminner sig om att Bengt Emil Johnson har sagt att saken gäller att göra sig sådan att poesi uppstår. Här gryr en skrivövning.

Skriv en text (för guds skull, ingen dikt!) om hur du behöver röra dig, göra dig, göras av andra, stanna till, med mera – för att text ska uppstå.

Alternativt:

Skriv en text om hur du inte vet vad du behöver göra för att poesi/text ska uppstå (räds för guds skull inte att dikta om saken).

Förslag: Avsätt två separata skrivpass för den här skrivövningen. Relativt korta skrivpass, då övningen primärt syftar till att den skrivande ska finna/skapa ett stoff att använda sig av i annan (primär) text.

Lycka till!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s