Semantiska pinnar (VIII)

När vi satte oss för att äta frukost imorse låg Mal av David Zimmerman på bordet. Det är en handsydd bok utgiven av Anti, ett antikvariatsförlag i Malmö. Boken har ett tunt, prasslande hölje, som gjort för ett barn. Silas ville läsa och räckte mig boken. Ska jag läsa för dig? Jah! Var sitt förväntansfullt bett i det rostade brödet.

Jag hann i min naivitet få för mig att han skulle tillämpa sitt härmande på poesin, ja jag hann få förhoppningar om ett annorlunda erfarande av poesi. Och annorlunda blev det. Om än inte alls som jag hann föreställa mig. Det kursiva är Silas röst under läsningen av en dikt ur boken:

och ur undervattnet dess ruttna glans nej lastbil och svarta blad
kom en dag
nej flygplan
lik andra
nej ambulans
lik de skuggor som ångar neej från bottnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s