Efter jul följer vår

Hösten har ramlat iväg med en rasande fart. När jag och Joakim har våra telefonsamtal känns det emellanåt som att vi snappat åt oss några minuters ro från en danskarusell. Vi kan inte annat än att snurra med.Vidare in i nästa rytm, nästa steg, nästa vecka, nästa text, nästa kurs. Vi vill inget annat heller.

Jag tar mig rätten att tala för oss båda när jag säger att vi trivs. Med hösten, med att vara skrivande människor med pedagogiskt fokus. Det är såhär vi vill ha det. Det är hösten 2014 som det börjar.

Här i mitt hörn av världen håller jag på att avsluta höstens två sista kurser. Det är två responskurser, en i Göteborg och en i Borås. Det har varit spännande kurser med många textmöten jag inte hade velat vara utan.
Det mest fantastiska med att vara (skriv)pedagog måste vara de stunderna då vi ser att någonting har hänt i samtalet kring text och i texternas uttryck. Eller de stunderna då vi förstår att människorna i rummet håller på att gå från att vara ett gäng individer till att vara en grupp. Jag minns flera gånger i höst då jag suttit i ett rum och sett hur det sakta vävs en gemenskap mellan människorna i rummet. Hur det skapas en tillhörighet.

Det är en säregen tillvaro. Dessa möten, dessa samtal.

Snart är det jullov och batterierna inför våren ska laddas. Jag ska också ha kvalitetstid med mitt eget skrivande, min egen textvärld. På facebook tackar jag nej till olika festligheter i mellandagarna och tänker att det Nej:et är också skrivande. Att få reservera mellandagarna till mig och skrivandet. Jag ser framför mig hur jag sitter i julklappspyjamasen i soffan, med änglasepelet plingande, äter marsipangodis och  skriver så tangenterna blir sockrigt klibbiga.

Våren då. Är det kurser på gång?
Ja. Det är kurser på gång. Det blir två kurser för ungdomar (13-18) på Frölunda bibliotek här i Götet och en kurs för vuxna (över18) på samma plats. Datum och tid hittar ni under fliken ”På gång”.

Det blir också en kurs på Högsbo bibliotek senare under våren, och naturligtvis även i Borås, på Folkuniversitetet.

Alla datum är inte helt säkrade än, men vid ändringar kommer jag uppdatera informationen under fliken ”På gång”. Det kommer också finnas information i respektiva biblioteks programblad och på Folkuniversitetets hemsida. När de har gått i tryck och kommit ut lägger jag ut dem här på bloggen till allmän beskådan.

Dessvärre har våren, som det ser ut nu, inga responskurser att bjuda på. Förhoppningsvis kan det bli av till nästa höst. Om någon vill få sin/a text/er lästa kan man höra av sig så styr vi upp en handledning. Hur den ser ut beror på var i skrivandet skribenten befinner sig och vad skribenten behöver hjälp med.

Det har varit en underbar höst, även om dansen har gått fort. Nu andas vi lite över jul, klär en gran och dricker lite bubbel. Sen hoppas vi på en lika rasande fantastisk vår. Det kittlar vid tanken på att nya grupper ska formas, nya minuter av den där elektriska koncentrationen i luften med pennor som raspar mot papper. Texter som kommer till, delas och träffar rätt.

Hoppas vi ses.

Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s