PRO:s folkhögskola

Glädjen att skriva

Kursbeskrivning
För att skriva behöver vi känna glädje inför att sätta pennan mot pappret, eller fingrarna mot tangenterna. Vi behöver också mod för att våga formulera våra berättelser och en kreativ tillvaro med skrivarvänner inom räckhåll.

Den här kursen vill ge dig ett skrivande sammanhang. Den vill också visa vägar till texten som gör att det blir roligt och spännande att skriva. Genom små och stora övningar kommer du samla på dig verktyg till att sätta ihop dina texter så att de berör både dig och din läsare.

Genom kursen kommer skrivandet bli en del av din vardag. Tillsammans skapar deltagare och kursledare ett bekvämt rum där historier, språk och nyfikenhet ligger i fokus. Genom skrivövningarna kommer du få öva på att formulera komplexa karaktärer och välja detaljer i dina beskrivningar så att texten blir levande. Du kommer också få fundera över vilka funktioner miljöer, händelser och karaktärer fyller för texten som helhet.
Efter kursen kommer du ha skrivit texter som du antingen är nöjd med, eller vill skriva vidare på. Du kommer också ha samlat ihop skrivandets viktigaste verktyg och ha utvecklat en hantverksmässig blick som hjälper dig att fortsätta ditt skrivande.

För vem är kursen?
Kursen riktar sig till olika skrivare. Kanske är du en person som skrivit mycket och samlat texter i byrålådan. Eller så längtar du efter att skriva men har inte riktigt kommit till skott än. Du kan också helt enkelt vara sugen på att prova en ny kreativ form. Alla är välkomna. Enda kravet är att man deltar med engagemang i kursen.

Kursens huvudmoment
Deltagarna skriver och lämnar in egna texter. Deltagarna kommer också få lära sig att läsa varandras texter och ge utvecklande kommentarer, så kallad respons, till varandra. Utöver detta kommer det också ingå att läsa några skönlitterära verk och samtala om det lästa.

Kursupplägg
Kursen är på distans med 50% studietakt och undervisningen sker mestadels via Internet. Kursen har också fyra närträffar på PRO:s folkhögskola i Gysinge. Närträffarna utgör navet i kursen och det är därför viktigt att närvara i största möjliga mån. Titta gärna i kalendern redan nu!
Datum: 26-28 augusti, 1-2 oktober, 12-13 november, 17-18 december.

Lärare
Jenny Green, utbildad skrivpedagog vid Skurups Folkhögskola. Undervisar i kreativt skrivande bland annat på bibliotek, studieförbund och skolor. Även gymnasielärare. Skriver oftast på romanmanus och förundras över vilka vägar texten vill ta.

Pris
Skolan tar betalt per besök. Det första besöket kostar ca 1750 kr och de andra tre 1000 kr per gång, med reservation för små höjningar.
I priset ingår kost, logi och undervisning. Vill man ha enkelrum eller komma någon dag tidigare kostar det någon hundralapp extra.

Vill du anmäla dig?
Gör det på PRO:s hemsida och leta upp skrivarkursen som börjar den 26e augusti.

Frågor om kursen?
Kontakta Jenny!
Mejl: jenny.skrivpedagog@gmail.com
Mobil: 073-622 05 89

Frågor om skolan, Gysinge eller det ekonomiska?
Kontakta Anette Eriksson på PRO:s Folkhögskola:
Mejl: kurser@pros.fhsk.se
Tel: 0291 212 23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s