Sommarens sista kurs

Vi är nu mitt uppe i sommaren. Många har semester och bussarna från stan till havet är så fulla att barnvagnarna inte kommer ombord.

Jag badar, läser, jobbar och skriver. Det är som det ska vara. De närmsta veckorna kommer jag ladda inför sommarens sista skrivarkurs, en kurs i att skriva sitt liv.
Kursen kommer vara fyra dagar lång och ligga över två helger: 25-26 juli och sedan 1-2 augusti.

Det blir en kurs för alla som vill ägna sig åt det självbiografiska skrivandet, eller kanske utforska en släktings livshistoria.

Vi är många som använder skrivandet som ett sätt att förstå oss själva.
När vi skriver måste vi sakta ner tanken och röra oss långsamt genom minnena. Ofta kan orden och långsamheten hjälpa oss att få syn på hur livet hänger ihop, inte bara i sig självt utan också med andra liv.
Kanske bestämmer vi oss för att skriva om vår mormor, men upptäcker under skrivandet att det inte går att skriva om mormor utan att också skriva om oss själva.
Eller så vill vi skriva om en särskilt svår, kanske smärtsam, relation, och under skrivandet får vi nya ögon på relationen som förändrar vårt sätt att se på den.
Eller så vill vi berätta för de efterlevande om hur livet har varit för oss, och för de som i sin tur bar oss i sina famnar när vi var barn. Kanske vill vi hjälpa de som nu är barn att senare förstå sig själva genom att lära känna oss.

Eller så kanske vi bara gillar att skriva och märker hur mycket bättre vi mår när vi skriver. Kanske finns det några sommardagar över för en kurs.

I vilket fall är alla välkomna på skrivarkurs!
Hör av er!

skriv ditt liv (1)

2 kommentarer

  1. Gunnel larsson · augusti 2, 2015

    Hej igen Jenny! Du skriver helt underbart stämningsfullt med djupa tankar. Det är så njutbart att läsa. Skall fundera på den nya kursen. Kram!😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s